.

"Vedd észre a szépségedet-szeresd azt aki vagy ma, és mindennap" Annyi lenne a célom, hogy kicsit jobb kedvre derítsek mindenkit ezzel a bloggal.Nem állítom, hogy megváltozna a világ egy kis sminktől, de érdemes kipróbálni, hiszen a legrosszabb, ami történhet, hogy összekenjük magunkat egy nagy adag festékkel, és jót nevetünk az eredményen.Kockázat nélkül nincs siker - szokás mondani. Akkor hát kockáztassunk, szórakozzunk egy jót...

Rovatok

Rovatok

Azok a zöld szemek...

2009.10.07. 21:09 | szilvácska | Szólj hozzá!

Zöld szem, feketével keverve. Ez lesz a mai küldetés :)

Nagyon remélem, hogy valaki nagy lelkesedéssel fogja olvasni ezt a bejegyzést..(ugye, Zsófi? )Térjünk is rögtön a lényegre.

A zöld szemsmink főként a világos bőrű nőknek áll a legjobban.Természetesen ha valaki nem ezekkel az adottságokkal van megálldva, az sem jelent nagy gondot, csupán nagyobb hangsúlyt kell fektetni a sötétítésre...

Nos, ha minden jól megy, és jól instruállak titeket, akkor ezek a szemek fognak visszanézni rátok a tükörből. De kezdjük a legelején.

Fontos, hogy nagyon alaposan tisztítsátok meg az arcotokat, mert ez a leglényegesebb lépés. Ajánlatos a sminkelés megkezdése előtt olyan 5-10 perccel bekrémezni magatokat, hogy megfelelően beszívódjon a krém, és a bőrötök megkapja a megfelelő tápanyagokat. A felesleget egy papírtörlő segítségével távolítsátok el a végén.

A második lépés a szem lealapozása, hogy könnyebben megtapadjon a festék, valamint ezzel tartósabb lesz az eredmény. Nyugodtan lehet használni a szemetek alá, valamint a szemhéjra is ugyanazt a világos színű alapozót.

Ehhez a sminkhez 3 szín szükséges. Az egyik egy fehér árnyalatú, ezzel tudjuk világosítani is az amúgy sötétebb zöld festéket. A második szín a méregzöld, valamint az utolsó a fekete, vagy esetleg a szürke.

Elsőként felviszünk egy könnyedebb zöld réteget az egész szemre, a szemzugtól egészen a szemek végéig. Ezt még nem szabad tulzásba vinni, mert később annál nehezebb lesz világosítani. Addig kell kifesteni a szemünket ezzel a módszerrel, ameddig a szemhéjunk és a szemgolyónk összeér.

Következik a világosítás: a fehér színnel, vagy halványzölddel -ha valaiknek ilyen színes a palettája- a szemzugunkba teszünk egy nagyobb pöttyöt, amit aztán eldolgozunk vagy egy ecset, vagy egy fülpiszkáló segítségével. Kézzel foghatóbb ez a másik, és több embernek van otthon, így ezt "mutatnám" meg: fogjuk a fülpiszkálót, és kicsit megtépkedjük, meghúzkodjuk, hogy a vattás része puhább legyen. Ezek után belemártjuk a zöld(!) festékbe, és ahol a 2 szín összeér finom pöttyöző mozdulatokkal a szemünk közepe felé satírozzuk a festéket.Ezt egészen addig csináljuk, míg átmenetesek nem lesznek a színek.

A sötétítés kicsit macerásabb, de ha lassan csináljuk, és kezdetben kevesebb festékkel,akkor ez sem nagy ördöngősség. (Itt fontos megjegyezni, hogy a fekete foltok elkerülése végett érdemes a szemünk alá egy nagy adag púdert pacsmagolni, mert azzal könnyebben, maszatolás nélkül le tudjuk söpörni a végén a lehullott fekete szemfestéket) Szóval hova vigyük fel a fekete színt...Az ecsetünkre (vagy ujjunkra) kevés(!!!) fekete festéket tegyünk, és rajzoljunk egy laza vonalat oda, ahol a zöld véget ér.(szemgolyó+szemhéj találkozása) Először próbáljuk meg ezt a kevés festéket a következőképpen eldolgozni: tegyünk az ecsetünkre egy kevés zöld festéket, és apró, körkörös mozdulatokkal dolgozzuk kifelé-felfelé. Ugyanezt megtesszük a fekete festéknél, amikor a csupasz részre szeretnénk eldolgozni, csak egy kis fehérrel indítunk, és azzal dolgozunk kifelé irányuló mozdulatokkal.

A szem alsó vonalára húzunk egy zöld vonalat, ami a szem sarka felé sötétedik. A végén kihúzzuk a szemünket egy fekete szemceruzával.

Ha mindezzel végeztünk kispirálozzuk a szempillánkat. Válasszunk hosszabbítós típust, mert ez nagyítja -kinyitja- a szemünket.

Ha mindezzel végeztünk, akkor nincs más dolgunk, csak belenézni a tükörbe, és rácsodálkozni az eredményre...Jah, és megállapítani, hogy nagyon ügyesek vagyunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://timetraveltowonderland.blog.hu/api/trackback/id/tr161435133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: zöld smink árnyékolás színkeverés satírozás
süti beállítások módosítása