.

"Vedd észre a szépségedet-szeresd azt aki vagy ma, és mindennap" Annyi lenne a célom, hogy kicsit jobb kedvre derítsek mindenkit ezzel a bloggal.Nem állítom, hogy megváltozna a világ egy kis sminktől, de érdemes kipróbálni, hiszen a legrosszabb, ami történhet, hogy összekenjük magunkat egy nagy adag festékkel, és jót nevetünk az eredményen.Kockázat nélkül nincs siker - szokás mondani. Akkor hát kockáztassunk, szórakozzunk egy jót...

Rovatok

Rovatok

Szép bőr egyszerűen

2009.10.25. 20:33 | szilvácska | Szólj hozzá!

A szép bőr minden smink alapja, ezért fontos a folyamatos hidratálás, ápolás. Később bőrünk hálás lesz a mindennapi(!) gondoskodásért ezért lényeges minden este eltávolítani a sminket, valamint krémezni bőrünket.

A megfelelő krémek kiválasztásához ismernünk kell bőrünk típusát. Könnyen és egyszerűen megcsinálhatunk egy pár perces bőrdiagnosztikai tesztet a www.vichy.hu oldalon. Ezt tekinthetjük az első lépésnek. Ezek után választhatjuk ki a személyre szabott hidratálókat, bőrradírokat, maszkokat.

1.Sminkeltávolítás: minden este el kell távolítani a nap közben lerakódott szennyeződéseket, valamint sminkeket. Fontos, hogy alkoholos sminklemosót csak a zsíros részekre, máskülönben ezek előidézhetik az apró ráncokat. Nekem nagy barátom melegebb napokon, amikor jobban izzad a bőrünk a Garnier arctonikjai, hidegebb napokon pedig a L'oreal termékcsaládot ajánlom.

2.Hidratálás: leglényegesebb a belső hidratálás, vagyis, hogy napi 2-3 liter vizet igyunk meg, ezzel segítve bőrünk regenerálódását. Segítőink közé tartozik még a szauna valamint a torna is, amik miatt bőrünk pórusai kitágulnak, és kitisztulnak. Minden bőrtípushoz meg kell keresni a megfelelő krémet, estére azonban ajánlottabb egy enyhén zsírosabb krémet használni, mert bőrünk ilyenkor töltődik újra. A szemünk körül mindig szemkörnyék ápolót használjunk, mivel itt érzékenyebb és vékonyabb a bőr.

 

3. Bőrradírok, maszkok:bőrradírt hetente 1-2 alkalommal lehet használni, ki hogy érzi.Az arcpakolásoknál amire figyelni kell, hogy termézetes alapanyagokból készüljenek(pl.: holttengeri maszk, banános-avokádós maszk...) Ezeket szintén heti 1-2 alkalommal kell használni, üdévé teszi a bőrünket.

Bőrfrissítő tippek: nedves törölközőt a mélyhűtőbe teszünk pár percre, majd 5 percre az arcunkra tesszük. Felfrissíti a bőrünket, üde pírt ad. Ajánlatt még az egész testes hideg meleg váltófürdő, ami feszesítő hatású.

Összegezve fontos, hogy sminkelés előtt és után mindig ápoljuk bőrünket, hiszen ez a terület van kitéve a legjobban a káros környezeti hatásoknak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://timetraveltowonderland.blog.hu/api/trackback/id/tr91474643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: maszk ápolás hidratálás sminkeltávolítás bőrradít
süti beállítások módosítása