.

"Vedd észre a szépségedet-szeresd azt aki vagy ma, és mindennap" Annyi lenne a célom, hogy kicsit jobb kedvre derítsek mindenkit ezzel a bloggal.Nem állítom, hogy megváltozna a világ egy kis sminktől, de érdemes kipróbálni, hiszen a legrosszabb, ami történhet, hogy összekenjük magunkat egy nagy adag festékkel, és jót nevetünk az eredményen.Kockázat nélkül nincs siker - szokás mondani. Akkor hát kockáztassunk, szórakozzunk egy jót...

Rovatok

Rovatok

Egyszer volt...

2009.09.28. 10:27 | szilvácska | 2 komment

 

A legfontosabb, ami nélkül nem lehet elsajátítani még az alapokat sem, az a türelem.

Az elején nagyon sokat kell korrigálnia az embernek, mert még nem megy minden "magától".

Sok gyakorlással, kitartással bámulatos eredményeket lehet elérni. Ehhez persze sokan mondják, hogy szükség van nagyon sok nagyon drága kellékhez, de én azt mondom, hogy a lehető leghasznosabb kellékeink mégiscsak az ujjaink. Ha ujjal visszük fel az alapozót, a korrektort, a szemfestéket akkor az a bőrünk melege miatt sokkal könnyebb textúrát vesz fel, így sokkal egyszerűbb dolgozni vele. Kezdetben én gyakran alkalmaztam azt a módszert, hogy ecsettel vittem fel a szemre a festéket, és utána az ujjaimmal dolgoztam el.

 

Ha valaki azonban nagyobb kedvet érez magában, hogy ecsettel vágjon neki a kalandnak, akkor annak itt egy kis ízelítő a legfontosabb ecsetekből.

 

 

Az első és legfontosabb az alapozóecset.Ezzel nagyon könnyen el lehet dolgozni az arcon az alapozót ugyanúgy, mint a korrektort.Nagyon fontos, hogy puha anyagból legyen, a tapintása pedig kicsit csúszós, mintha gumival lenne bevonva.Használatkor figyelni kell arra, hogy a homloknál a hajtő vonala felé, az orcán a fülek irányába,az állunknál pedig a nyakunk irányába dolgozzuk el a festket.

 A púderecset a pirosító és a porpúder felvitelekor hasznos. Ha sötétebb szemeket szeretnénk festeni magunknak, akkor hasznos,ha egy nagy adag púdert felviszünk a szemünk alá, így a lepotyogó sötét szemfestéket a smink befejezése végén könnyedén lesöpörhetjük anélkül, hogy maszatolnánk vele.

Az applikátorral könnyen fel lehet vinni a szem belső zugába, valamint a szemhéj azon részére a festéket, ahol még érezzük a szemgolyónkat. Ha erősebb hatást szeretnénk elérni -nedves hatást- akkor vizezzük be egy kicsit az applikátort és úgy vigyük fel a festéket, így sokkal intenzívebb lesz a hatás.

Árnyékolóecset. Fontos, hogy nagyon puha szőrből készüljön,mivel eléggé erősen kell a szemre nyomni, amikor dolgozunk vele.A sötét színeket visszük fel vele a szemünkre, arra a részére ahol a szemgolyónk "véget ér", és a szemhéj felső része találkozuk.Fontos, hogy ne vigyük fel teljesen a szemöldökig, mert az nagyon brutális lenne azért, valljuk be :)

Röviden ennyi a legfontosabb ecsetekről, természetesen a teljesség igénye nélkül. Ezeket tudjuk használni a mindennapokban, ezek még nem a "legkülönlegesebb" fajták. Ha valakinek mégsem jönnek be, akkor még mindig használhatja a jól bevált eszközöket: " ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte...."

A bejegyzés trackback címe:

https://timetraveltowonderland.blog.hu/api/trackback/id/tr81412310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsooo 2009.10.03. 16:14:46

Szilvi kedves,alig várom a folytatást, egyébként ma nem bírtam megállni és vettem egy csodaszuper 4 részes, zöldes árnyalatú szemmaszatolót... no name, kb 500 ft, de teljesen korrekt!:) neszenekedméjbölin...:)

szilvácska 2009.10.04. 16:25:35

@Dzsooo:
És ez még csak a jéghegy csúcsa ;)
Címkék: alapok ecsetek
süti beállítások módosítása